Fotopagesku Yang Dah Berhabuk...

By: Sang Pramuwisata

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 13-Jul-2008 15:25 Email | Share | | Bookmark
Vietnam Trip Part II

Pinggir Ho Chi Minh City
Sungai merentasi kota
Bandaraya di tepi sungai
View all 6 photos...
Sampai di ruang udara Viet Nam, rasa macam banyak pula awan kat sini. Bandaraya Ho Chi Minh sememangnya besar, mungkin lebih ramai penduduknya daripada kota Bangkok. Apa-apa pun Viet Nam sekarang berkembang pesat.


Pinggir Ho Chi Minh City


Sungai merentasi kota


Bandaraya di tepi sungai


Sebuah bandaraya yang padat


Bandaraya Ho Chi Minh yang luas


Ho Chi Minh City yang terbentang luas


Friday, 11-Jul-2008 16:37 Email | Share | | Bookmark
Vietnam Trip Part I

Tanah Tinggi Terengganu
Tasik Kenyir
Empangan Hidro Sultan Mahmud
View all 10 photos...
Back to back, selepas ke Sabah, aku ke Viet Nam pula iaitu ke Ho Chi Minh City dan Da Nang.

Macam terkait pula, perjalanan ke Vietnam melalui ruang udara Terengganu. Teringat zaman perang Viet Nam dulu, ramai pelarian Viet Nam lari ke Terengganu dan sebuah pulau dijadikan perlindungan untuk orang Viet Nam iaitu Pulau Bidong.


Tanah Tinggi Terengganu


Tasik Kenyir


Empangan Hidro Sultan Mahmud


Merang, Terengganu


Pulau Redang


Sungai yang luas di Viet Nam


Kawasan sawah padi


Terbang di ruang udara Viet Nam


Kawasan pertanian dan sungai


Petempatan makin padat


Wednesday, 9-Jul-2008 16:06 Email | Share | | Bookmark
Sabah Trip Part IV (Good Bye)

Ambik lajak nak terbang..
Perkampungan air di KK
Terbang naik di Laut China Selatan
View all 9 photos...
Selepas habis kerja keesokan hari selepas shopping tu, balik aku ke KL. Dulu masa datang sini, nampak cantik betul pemandangan Kota Kinabalu semasa nak lading tapi terlepas peluang nak ambik gambar.

Kali ni, tak nak terlepas peluang lagi, jadi aku suruh je staff kat check in tu bagi aku seat tepi tingkap walaupun seat asal kat tengah. Hmm.. mmg berbaloi..


Ambik lajak nak terbang..


Perkampungan air di KK


Terbang naik di Laut China Selatan


Pulau Gaya


Kota Kinabalu


Kota Kinabalu dan Pulau Gaya


Labuan


Kepulauan Anambas, Indonesia


Endau-Rompin


Tuesday, 8-Jul-2008 15:35 Email | Share | | Bookmark
Sabah Trip Part III

Meridian KK.
Van yang dijadikan bas mini.
Tukang jahit di pasar.
View all 7 photos...
Selepas check in kat Hyatt Regency, terus pergi Pasar Filipina tu. Jarak dari hotel tak la jauh sangat, boleh jalan kaki. Kat sini, banyak kraftangan yang boleh dibuat ole-ole. Yang suka makan udang kering, juga ada dijual di sini, termasuklah ikan kering, sotong kering, ikan bilis dan hasil-hasil laut yang lain. Kat sini, boleh mintak isi dalam kotak untuk bawak balik naik kapal terbang. Selepas penat shopping, boleh pergi makan di gerai-gerai malam di sebelah pasar sambil menikmati suasana romantik senja gitu..

p/s: takde gambar dalam pasar sbb pakai kamera murah.. flash tak power..

















Monday, 7-Jul-2008 13:50 Email | Share | | Bookmark
Sabah Trip Part II (Hyatt Regency KK)

Mau beradu?
Mari bincang dulu..
Sneak peek..
View all 8 photos...
Setelah sehari di Sandakan, mendarat pula di KK. Tinggal di Hyatt Regency, Kota Kinabalu, hanya sejarak berjalan kaki ke pasar yang terkenal di sini, Pasar Filipina.

















[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net