Fotopagesku Yang Dah Berhabuk...

By: Sang Pramuwisata

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 12-Oct-2006 15:53 Email | Share | Bookmark
Makanan Bulan Puasa - Hari Kesembilan Belas

Suasana restoran di tepi sungai
Pandangan ke arah restoran
Poyo je muka - nunggu org bagi ikan,,,
Kurma dan manisan buat berbuka puasa
Nasi lemak
Nasi dan sambal saja.
Makan dengan ikan siakap bakar
Kerang bakar
Sotong goteng tepung
Udang masak pedas
Hari ini, ku ke Melaka atas urusan kerja. Untuk berbuka puasa, ku ke Gerai Ikan Bakar Alai. Kalau pergi ke Melaka, memang tidak sah jika tidak menikmati rangkaian makanan lautnya. Ramai orang ke Umbai namun bagiku terasa ada kekurangan dari segi kualiti hidangannya di sana.

Ada yang ke Muara Sungai Duyong yang lokasinya hampir dengan Bandar Melaka. Tempat ini popular baru-baru ini kerana rombongan AF4 pergi ke sana. Namun harganya agak tinggi sedikit.

Bagiku, di Alai adalah tempat terbaik pernah kupergi. Makanannya sedap. Lagipula, Pakcik tauke itu selalu memberi diskaun untuk pelanggannya. Ada satu lagi berhampiran jeti ke Pulau Besar namun itu agak jauh, menghala ke Muar. Pernah kucuba pergi sendiri namun kesesatan. Pun begitu, makanannya boleh tahan.













Quote:
Za+za - terima kasih. Saja nak berkongsi maklumat tentang makanan best2...

Cipoi - kenapa sampai satu famili tak sahur tu...?

Rossya - tempat ni mmg saya recommend

Ishzah - mmg sedap nasi lemak bungkus tu. Lebih lg makan dgn seafood tu

Korok -

KNizam - sy pernah makan siput sepahat tu tapi ari tu sakit perut. Tak tau lah kalau sbb sepahat tu...

Zakiah - sobar, sobar...

S@BRiN@ - mmg famous. Kalau weekend atau cuti sekolah, sure full. Kerang tu mmg sedap esp dibakar.

Fliffy - jgnlah merana... Nanti bawak gi sana OK...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net